7/24 İletişim Desteği

E-Katalog

E-Posta

Arayın

İnert (IG-01 Argon, IG-55 Argonite, IG-100 Nitrogen, IG-541 İnergen)  

Ürün Çeşitleri

Viking’in Oxeo yangın söndürme sistemleri, yangınları söndürmek için azot ve argon kullanır. Bu sistemler elektriksel olarak iletken değildir ve kalıntı bırakmaz, dolayısıyla özellikle değerli ve hassas donanımlar içeren alanların korunması için uygundur. Oxeo söndürme sistemleri tüm söndürme alanında üç boyutlu bir etkiye sahiptir: Serbest bırakılan asal gazlar bir yangın durumunda homojen bir şekilde dağılır ve oksijeni yangın kaynağından çıkarır

İnert gazlar:

IG-01 (Argon), IG-100 (Azot), IG-55 (Argonite), IG-541 (Inergen)

Azot ve argon ortam havasının doğal bileşenleridir ve atmosfere zararlı etkileri yoktur. Diğer hiçbir gazlı söndürme maddesi kıyaslanabilir bir çevresel geçmişe sahip değildir.

Oxeo söndürme sistemleri, yangın algılama ve söndürme sistemi kontrol paneli beraberinde karşılık gelen bölge seçici vanaları, söndürme gazı depolamasıyla bir veya daha fazla söndürme bölgesine ayrılır.

E-Katalog

Hem oda hem de ekipman korumasında farklı gereksinimler ve kurulum durumları, özel nozul tasarımları gerektirir:

Oxeo söndürme sisteminin RD, SPA, ARGE ve DD nozulları istenen oksijen yer değişimine ulaşmak için söndürme bölgesinde eşit gaz dağılımıyla, bölgeye doğru zamanında ve gerekli miktarda asal gaz sağlar.

RD nozullar     

Sağlam ve esnek   

SPA nozulları

Hassas ayarlı     

DD nozul

Gömme montaj

ARGE nozulları

Hassas ayarlı

Oxeo söndürme sistemleri, tek bir söndürme bölgesi koruması için tek bölgeli sistem olarak veya iki ya da daha fazla söndürme bölgesi koruması için çoklu bölge sistemi olarak tasarlanabilir.

Çoklu bölge söndürme sistemleri, bir yangın durumunda yangın algılaması ve söndürme kontrol paneli aracılığıyla devreye sokulabilen, ayrıca söndürme gazının yalnızca yangından etkilenen söndürme bölgesinde serbest bırakılmasını sağlayan seçici vanalar ile donatılır. Tek bir korunan tesis içerisindeki benzer boyutlu çoklu odalar bir inert gazlı söndürme sistemi ile korunduğunda, her bir ayrı söndürme sistemi kendi söndürme gazı depolamasına ihtiyaç duymayacağı için çok bölgeli sistem özellikle maliyet avantajı sağlamaktadır.

Kullanım örnekleri:

  • Kontrol sistemleri, kontrol odaları ve kontrol kabinleri
  • Kontrol merkezleri, operasyon ve kontrol odaları
  • Verimerkezi, sunucu odaları ve sunucu rafları
  • Bina servis odaları
  • Boya ve toz kaplama sistemleri
  • Tehlikeli maddeler ve parlayıcı sıvılar için depolama tesisleri
  • Paternoster depolama
  • İmalat tezgahları
  • Müzeler, arşivler

İletişim

İletişimde Kalın


    ATLAS TEKNİK TESİSAT MALZEMELERİ TAAHHÜT SANAYİ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

    Ferhatpaşa Mahallesi 17.Sokak No:104 34888 Ataşehir/İstanbul

    +90 (216) 651 5137

    info@atlasteknik.com

    Copyright © Atlas Teknik 2023